ГУЈОН: Проћи ћу као Хандке, љубав према Србима запад не прашта

Поделите:

Сада макар знам како ћу бити третиран, шта год будем радио у будућности

Француски хуманитарац Арно Гујон осврнуо се недавно на хајку која је уследила после доделе Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу.

Гујон је на Твитеру написао: „Какав излив мржње и увреда у западној штампи поводом Нобела за Хандкеа. Бити пријатељ Србије и искрено волети слабе и потлачене који живе у енклавама на Косову и Метохији се очигледно не прашта. Чак ни после 20 година“.

Хуманитар је потом додао: „Сада макар знам како ћу бити третиран, шта год будем радио у будућности“.

Оснивач Фондације „Солидарност за Косово“ Арно Гујон иначе је добитник Рачанског печата 25. Духовних свечаности „Дани Раче украј Дрине“

Признање Гујону је додељено у знак захвалности за сва дела којима, годинама уназад, хумано и несебично помаже живот и опстанак српског народа на Косову.

Подсетимо, вест да је аустријски писац Петер Хандке, добитник Нобелове награда за књижевност изазвала је бројна реаговања на друштвеним мрежама и у медијима.

Та вест посебно је разбеснела Албанце, који за њега кажу да је „познат по ставовима против НАТО бомбардовања, које је донело слободу Косову“, а сличне реакције стижу и из САД.

Приштински медији су навели да је Хандке познат по својим везама са Србима и оштро се, како кажу, противио НАТО бомбардовању 1999. које је донело „слободу Косову“.

„Напади“ на Хадкеа највише су долазили са тастатура приштинских и албанских политичара.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here