Хаг крио Младићеве мождане ударе

Поделите:

Генерал Ратко Младић је последњих пет година имао више мањих можданих удара, што је Трибунал у Хагу крио од њега, од бранилаца, породице и јавности.
ГЕНЕРАЛ Ратко Младић је последњих пет година имао више мањих можданих удара, што је Трибунал у Хагу крио од њега, од бранилаца, породице и јавности. То се тек сада открило, пошто је тим одбране коначно добио медицинске снимке које је годинама тражио од суда, а због разних опструкција му нису раније достављени. Њих су сада анализирали српски лекари и утврдили Младићево тешко здравствено стање.
Ово нам је потврдио генералов син Дарко Младић, који каже да су, на основу Раткових прича како се осећа, све време сумњали на овакав епилог, али да за то нису имали доказе.
Све време тврдимо да лажно приказују његово здравствено стање. Сада је неспорно да је од 2012. па до марта ове године имао неколико можданих удара – објашњава нам Дарко. – Један озбиљан је имао у децембру, а снимали су му главу тек у марту, и на том снимку се види да је преживео мождани удар. Летос је имао још један, али не можемо да докажемо, јер нам нису давали снимке. Интересантно је да су сви Раткови снимци главе урађени без контраста што значи да је теже на њима уочити болест.

Дарко наводи да су последице тих можданих удара из месеца у месец уочљивије и израженије:

– Хронично има висок крвни притисак, и уместо да му дају лекове за то, они га шаљу на јогу. Изразито се замара, некада спава и по 16 сати, а онда опет има несанице због болова.
Дарко каже да су сада у Трибуналу започели нове опструкције, јер не дозвољавају браниоцу Дану Иветићу да га посети у понедељак:

– Њихово образложење је да не може да га види јер доводи члана нашег правног тима а није га најавио десет дана унапред и није објаснио зашто га доводи. Сад измишљају техничке препреке.

 

ТРАЖЕ ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

ОДБРАНА Ратка Младића поднела је јуче у Министарству правде захтев за помоћ од Владе Србије.

– Треба да нам помогну да се обезбеди сва Раткова медицинска документација од марта до данас коју нам Хаг на наше многобројне захтеве не да, те да се обезбеди посета српских лекара – каже нам генералов бранилац Бранко Лукић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here