Хаос на улицама Портланда: Протести, сукоби, сузавац

Поделите:

Упорни демонстранти и даље се не разилазе са простора испред зграде федералног суда у Портланду у америчкој савезној држави Орегон.

Незадовољни грађани испаљују пиротехничка средства на зграду суда док федералне снаге безбедности узвраћају испаљивањем патрона сузавца, преноси Танјуг, позивајући се на АП.

Хиљаде људи изражава незадовољство због одлуке федералног суда да се одбије захтев о „ограничавању деловања припадника федералних снага безбедности“ који хапсе незадовољне грађане и представнике локалних власти током протеста против администрације америчког председника Доналда Трампа.

​У протесте су се укључиле бројне организације међу којима су Удружење здравствених радника, Наставници против тираније, Адвокати за Црне животе и Мајке у зиду, али и висока градска функционерка Џо Ен Хардести, комесарка града Портланда и чланица Демократске странке, која се и обратила учесницима демонстрација.

Једна федерална служба безбедности прогласила је ове демонстрације „незаконитим окупљањем“, наводећи да је неколико њених припадника повређено.

Сукоби демонстраната и полиције додатно подгревају политичке тензије широм САД изазване контроверзним одлукама председника Трампа о ангажовању федералних снага безбедности на улицама америчких градова.

Спутник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here