ХАОС У “ПОШТИ” Бахата Мира камерама шпијунира штрајкаче уз помоћ БИВШЕГ ПОЛИЦИЈСKОГ ОФИЦИРА

Поделите:

Мира Петровић, в. д. директора “Поште Србије”, по чијем наређењу су снимани радници који протестују, а потом добили и суспензије, уочи најављених штрајкова купила је 33 камере

Ова јавна набавка је реализована средином августа, у јеку најава синдиката да ће незадовољство радника њеним руковођењем и својим социјалним статусом ескалирати у штрајк. То буди сумњу да је циљ куповине видео-система био шпијунирање радника, односно контрола расположења запослених и могуће размере најављених протеста. Тако бар тврди група радника која се обратила “Блицу”, а основ за то налази не само у времену када је расписан тендер, већ и у условима из конкурсне документације, који носе ознаку “пословна тајна – поверљиво”.

– Тајност се односи на техничке карактеристике и спецификацију видео-система, па су заинтересовани понуђачи морали да потписују посебне образце. Све ово није случајност, већ је јасан сигнал да се директорка добро припремила за најављене протесте и да је нешто више од 10.000 евра компанијских пара потрошила да би заштитила сопствену фотељу. Незадовољство радника тиња још од почетка године, а јасан сигнал да су синдикати незадовољни руковођењем Мире Петровић и њеног тима дат је још у априлу месецу. Тада је затражена њена смена, и то уколико не обезбеди радницима исплату новца из прошлогодишње добити, али и уколико не врати плате на ниво из 2014. године, када им је умањена за 10 посто. Пошто је она остала нема на те захтеве, упозорења од синдиката су се интензивирала током лета, када јој је јасно стављено до знања да ће се кренути у штрајк ако се не испуне захтеви радника – кажу саговорници “Блица”.

Они додају да се управо у том периоду доноси и одлука о набавци камера.

– Идејни творац је Вељко Субашић, директор сектора безбедности у “Пошти”, који је пензионисани официр полиције и који је на ово место доведен као кадар ПУПС, партије где је и Мира Петровић високи функционер. У кабинету директорке су одлучили да се иде у хитну набавку камера. То је и урађено, а посао је средином августа добила београдска фирма “ДБС Kонсел Сецуритy Сервице”. Уговор је потписан 10. септембра, два дана пре него што је Мири Петровић истекао други в.д. мандат. Kамере су биле за Београд, а рок испоруке је био изузетно кратак. Све то указује да се руководству веома журило да видео-надзором контролише поступке запослених и њихове евентулне намере да протестују – објашњава наш извор.

 

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here