Харадинај: Дијалог са Србијом само после признања Косова

Поделите:

Кандидат за премијера Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да је досадашњи оквир разговора између Косова и Србије био погрешан и да је једини предуслов за наставак дијалога признање Косова. Према његовим речима, грешка је што су институција Косова прихватиле да се у разговорима са Београдом разговара о унутрашњим питањима Косова.

“Диалог са Србијом је постављан у погрешне оквире, пошто се разговарало о унутрашњим питањима Косова. Ја сам заинтересован за дијалог али уз међусобно признање. Ми не прихватамо да разговарамо о унутрашњим питањима Косова. Ако Србија не размотри своју одлуку о признању, ми нећемо јурити за дијалогом који говори о унутрашњим питањима Косова”, изјавио је Харадинај у интервију за албанску телевизију Топ ченел.

Харадинај је био кандидат за премијера испред коалиције Демократске партије Косова, Алијансе за будућност Косова и Иницијативе за Косово, која је освојила највише гласова иако нема потребну већину за самостално формирање владе.
Бета

Поделите:

2 Коментари

  1. Добро, он је изнео свој захтев. Сада наши треба да изнесу свој, нпр. да се сви Шиптари и њихови потомци који су се населили на Косово после 1945-те иселе, да се сви исељени Срби врате, па пристајемо на преговоре. Или тако нешто слично сулудо… 🙂

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here