Харадинај: Ко год дирне границе Косова, наћи ће нас на граници

Поделите:

Тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да ће војска Косова бити на граници и на северу, уколико су „граница и територија Косова угрожени“.

Рамуш Харадинај је у Дечанима реаговао на изјаву председника Србије Александра Вучића да су Срби на северу изложени ризику од албанских институција, преноси Газета експрес.

„Не нападамо север, ни југ наше земље, нити то тражимо. Али ко год дирне границе Косова, наћи ће нас на граници. То је оно што сви знају. Војска Косова је војска свих наших грађана, тако да север и Срби у тој области никада неће бити угрожени „, рекао је Харадинај.

Вучић je гостујући у Дневнику РТС-а рекао да су Милана Радоичића хтели да протерају са Космета, како би „ослабили српску одбрану севера Косова“ јер су „знали да је Радоичић један од кључних лица“. „Желели су да га протерају са севера КиМ и да чекају тренутак, повољан за напад на Србе на север Косова“, рекао је Вучић.

Косовски председник Хашим Тачи није коментарисао изјаву Харадинаја, али је рекао да је размена територија са Србијом „лош посао који неће дозволити“ и додао да би промена Устава отворила могућност за припајање „Прешевске долине“ Косову кроз корекцију граница.

РТС, Танјуг
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here