Haradinaj: Ko god dirne granice Kosova, naći će nas na granici

Podelite:

Tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će vojska Kosova biti na granici i na severu, ukoliko su „granica i teritorija Kosova ugroženi“.

Ramuš Haradinaj je u Dečanima reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su Srbi na severu izloženi riziku od albanskih institucija, prenosi Gazeta ekspres.

„Ne napadamo sever, ni jug naše zemlje, niti to tražimo. Ali ko god dirne granice Kosova, naći će nas na granici. To je ono što svi znaju. Vojska Kosova je vojska svih naših građana, tako da sever i Srbi u toj oblasti nikada neće biti ugroženi „, rekao je Haradinaj.

Vučić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su Milana Radoičića hteli da proteraju sa Kosmeta, kako bi „oslabili srpsku odbranu severa Kosova“ jer su „znali da je Radoičić jedan od ključnih lica“. „Želeli su da ga proteraju sa severa KiM i da čekaju trenutak, povoljan za napad na Srbe na sever Kosova“, rekao je Vučić.

Kosovski predsednik Hašim Tači nije komentarisao izjavu Haradinaja, ali je rekao da je razmena teritorija sa Srbijom „loš posao koji neće dozvoliti“ i dodao da bi promena Ustava otvorila mogućnost za pripajanje „Preševske doline“ Kosovu kroz korekciju granica.

RTS, Tanjug
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here