ХАРАДИНАЈ: Нови Пазар је албански град!

Поделите:

Премијер у оставци тзв државе Kосово Рамуш Харадинај поручио је да је и Нови Пазар албански град! Харадинај је објавио да је за викенд боравио у Црној Гори, где се састао с Албанцима из Плава и Гусиња.

“На братском састанку с Албанцима из Плава и Гусиња. Од Скадра до Новог Пазара браћа смо, и они који се моле у џамији, и они који се моле у цркви. Моја су браћа Албанци”, написао је Харадинај на друштвеним мрежама.

Kоментаришући ову Харадинајеву отворену провокацију, шеф Међународног института за безбедност Орхан Драгаш каже да је на Kосову у току предизборна кампања, у којој су политички улози огромни.

– Посетом Гусињу на северу Црне Горе, где живе Албанци, а нарочито популистичким изјавама, Харадинај наговештава агресивну и експанзионистичку политичку платформу. Сви политичари у Приштини су националисти и не презају да с времена на време својим изјавама “откину” понеко парче Србије, Црне Горе или Македоније, јер њиховом бирачком телу пријају такве приче – оцењује Драгаш, додајући да је једини проблем у томе што су то само пусти снови.

– Не могу Албанци и њихови лидери у исто време да траже визну либерализацију и да комадају Србију, па и Црну Гору. Ипак, овакве изјаве не смеју да остану без реакције Београда и Брисела, јер су ратоборне и позивају на рушење суверенитета и територијалне целовитости међународно признате државе – закључује Драгаш

 

Kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here