Харадинај се прогласио за Трамповог следбеника, Србији прети и „реципроцитетом“

Поделите:

ПОСЛЕ таксе која је испрва била 10 одсто за српске производе, и сада је 100 одсто, косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је и други потез који се може предузети против Србије, преноси Клан Косова.

“Оно шта смо урадили, најнормалнија је могућа ствар. Такса је инструмент, користио се њоме и председник САД Доналд Трамп, то је познат инструмент, користи се у свим земљама света. То је инструмент који нисмо ми открили”, рекао је Харадинај.

“Реципроцитет је други степен и може да се деси. То је следећи корак, али за сада је такса довољна”, навео је Харадинај.

Косовски премијер је у емисији “Зона Б” Клан Косова рекао да је увоз производа из Србије нула и да је Приштина чврста када је реч о томе да не дозволи да уђе роба с натписима попут “Косово и Метохија”.

Харадинај је навео да је послао меморандум свим европским земљама, као и осталим, са аргументима у вези с мером од 100 одсто.

“Ја сам послао свим владама и ЕУ да имамо јаке аргументе да предузмемо овај корак. Ни у Србији нису изненађени што смо ово урадили, можда су изненађени што ово нисмо раније урадили. Дао сам копију меморандума и комесару (ЕУ Јоханесу) Хану”, казао је Харадинај.

Fakti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here