Харадинај: Срби извините нам се за злочине које сте починили током рата на Косову

Поделите:

Лидер Алијансе за будућност Косова и кандидат за премијера Рамуш Харадинај изјавио је да председник Србије Александар Вучић и министар иностраних послова Ивица Дачић треба да упуте извињење Косову због злочина који су извршени током рата на Косову.
У интервјуу за Дојче веле, Харадинај је за Вучића и Дачић рекао да су ученици Војислава Шешеља и Слободана Милошевића.

„Ја сам познавао и њихове шефове Милошевића и Шешеља. Они су њихови ученици. Они треба да стоје погнуте главе пред Албанцима, имајући у виду оно што су им учинили. Извињење је прва ствар коју они треба да ураде“, казао је Харадинај.

Он је најавио да се Споразум о Заједници српских општина (ЗСО) неће спровести, јер је Уставни суд Косова потврдио да тај споразум није у духу Устава.

„После одлуке Уставног суда ми треба да смо дисциплиновани и да применимо Устав Косова. Наш је Устав предвидео могућност организовања асоцијација које могу бити само координациони органи, али не и органи који могу доносити одлуке и имати извршна овлашчења“, казао је Харадинај.

Харадинај је додао да Косово ;неће трговати овлашћењима ЗСО зарад стварања војске Косова.

„Досадашња логика је завршена. На Косову ће започети нова политика владавине, ми нећемо бити ничији таоци“, казао је Харадинај.

Бета

Поделите:

1 COMMENT

  1. Извињење нема места: ко је починио злочин – суђено му је, или га чека суђење. Ко је наредио – такође. Откуд сад и извињавање?!

    Ја бих, што се тиче шиптарских злочина, био задовољан само са праведном пресудом и извршењем. Па нек се ништа не извињавају.

    Штавише – сматрам извињавање и кајање лицемерним.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here