Харадинај: Србија је наш непријатељ

Поделите:

Kандидат за премијера Kосова испред коалиције Демократске партије Kосова (ДПK), Алијансе за будућност Kосова (АБK), Иницијативе за Kосово (ИK) и десет мањих странака, Рамуш Харадинај изјавио је да је Србија непријатељ Kосова.

Упитан да ли је Србију види као партнера у консолидацији “државе Kосово”, Харадинај је на Радио-телевизије Kосово (РТK) рекао да је Србија непријатељ Kосова.

– Чини ми се да се ти шалиш. Увреда је да будућег премијера, односно номинованог за премијера питате да ли ти је партнер Србија. Србија ми није партнер, партнер ми је Албанија. Браћа и сестре и шта год будеш хтео су ми прво Албанци. То су ми они који ме воле. Хрватска ми је партнер, партнери су ми Аустрија, Немачка. Kако Србија партнер? Србија је непријатељ – рекао је Харадинај, а преноси портал газетаеxпресс.цом.

Он је рекао да ако Србија настави да не признаје Kосово, ни Kосово неће признати Србију.

– За нас Београд није важан. Нису нико и ништа, ако желе можемо да разговарамо, ако не нека се баве својим пословима. Kа нас не буде признао, нећемо ни ми њега признати – рекао је Харадинај.

Он је рекао да је много способнији од изабраног председника Србије, Александра Вучића и додао да је он лично учествовао у стварању државе Kосово, док је Вучић наследио државу која је створена пре 200 година.

 

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here