Харадинај: Србија купује оружје, бојимо се рата, треба ли и ми да се наоружамо?

Поделите:

Kосовски премијер Рамуш Харадинај каже да страхује зато што Србија купује ново оружје, те да се боји новог рата, преноси РТС.

Харадинај је рекао да “приступ једног дела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом, подиже потребу и да се Kосово наоружава”.

“Србија купује оружје у Русији. Француска је такође постигла уговор са Србијом за ракетни систем. У међувремену, они нам говоре да споразум не можемо назвати ‘споразумом о узајамном признавању у постојећим границама’. Шта онда да радимо?”, навео је Хараднај.

“Ми смо независна држава. Не тражимо ништа друго од дијалога осим узајамног признавања. Ако нисте спремни за ово, да ли је то онда порука за нас да би и ми требало да купимо оружје?”, додао је Харадинај, а преноси приштинска штампа.

И потпредседник косовске владе Енвер Хоџај тврди да је “милитаризација Србије претња региону”.

“Иако се проглашава војно неутралном, показује супротно. Kо прети Србији толико да треба да купи ново оружје од Француске и других и повећа свој систем противваздушне одбране? Милитаризација Србије је нова претња за регион”, написао је Хоџај на свом Твитер налогу.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here