Харадинај тражи подршку НАТО

Поделите:

Премијер Kосова Рамуш Харадинај затражио је од врховног команданта НАТО у Европи подршку за даљи развој и усавршавање Безбедносних снага Kосова (БСK).

Kако је саопштено из кабинета, током сусрета Харадинаја и врховног команданта савезничких снага НАТО у Европи генерала Тода Волтерса се разговарало о укупном развоју и безбедносној ситуацији на Kосову, региону и шире.

Харадинај је информисао Волтерса о достигнуц́има косовских институција у свим областима, посебно у сектору безбедности, наглашавајуц́и прозападну и евроатлантску оријентацију Kосова.

Он је захвалио генералу Волтерсу и НАТО-у на подршци Kосову у свим процесима и њиховој мисији у стварању и јачању мира и безбедности.

“Kосово је у истом реду са војскама слободе и мира. Мултиетничка и професионална БСK напредује према стандардима НАТО-а као чинилац пружања сигурности у земљи и региону”, рекао је Харадинај.

Нагласио је да Kосово тежи чланству у НАТО-у и спремно је да допринесе миру тамо где то траже САД и НАТО.

Врховни командант НАТО снага у Европи се у четвртак сусрео и са министром одбране Kосова Рустемом Беришом и командантом БСK генералом Рахманом Рамом.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here