Харадинај: Ухапсићу Марка Ђурића и Александра Вулина ако уђу на Косово, не можемо да седимо погнуте главе према Милошевићевим и Шешељевим ученицима

Поделите:
Приштина — Бивши командант ОВК и кандидат за премијера Косова Рамуш Харадинај рекао је да би Србија требало да затражи извињење понављајући оптужбе на њен рачун.

Харадинај тврди да је Србија „учинила злочине, геноцид и стотине масакра на Косову“ и да би зато она претходно требало да затражи извињење.

Харадинај је рекао и да ће, ако он буде премијер, Марко Ђурић и Александар Вулин бити ухапшени ако уђу на Косово, тврдећи да су они „извршили агресију“ и да у тим околностима, према његовим речима, треба „поштовати закон и ухапсити их“.

Харадинај је рекао и да неће дозволити да Србија „игра улогу у његовој земљи“.

„Не интересује ме Србија и нећу дозволити Србији да игра улогу у мојој земљи. Не можемо бити инфериорни, да седимо погнуте главе према Милошевићевим и Шешељевим ученицима“, рекао је Харадинај за КТВ.

Он каже и да није против дијалога са Београдом, али, како каже, „дијалога о међусобном признавању“.

Харадинај тврди и да народ Косова јача Србију купујући њене производе: „Преко 300 милиона евра њихових производа купујемо, а они настављају да се понашају као агресори. Јуче су нас убијали, а данас нас ометају“, тврди Харадинај.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here