ХЕРОЈ АЛЕKСАНДАР KОГА СУ АЛБАНЦИ РАНИЛИ НА KОСОВУ: Репетирао ми је пиштољ пред очима!

Поделите:

Срећном околношћу сматра то што је и поред повреде остао прибран и успео да позове полицију

– Схватам да сам испао колатерална штета зато што сам Србин. Иако се нисам уплашио нити поколебао у намери да останем на Kосмету, осећам се лоше када помислим шта ми се догодило. И мој случај је живи пример да Албанци кад год пожеле, у било које доба и на било ком месту могу напасти Србе без икакве одговорности, док ми сносимо последице, баш као и ја овај метак, који ми стоји у десној нози већ три и по месеца.

Овим речима Александар Јевтић (21) из Сувог Дола крај Митровице објашњава, за “Новости”, осећај немоћи и револта који га и даље не напушта. Осећај невине жртве, јер су га ни кривог ни дужног крајем јуна у митровичком насељу напали и ранили Албанци.

И док се присећа како је нападнут неочекивано и из чиста мира, Александар, који упркос повреди покушава нормално да хода, каже да су трауме од напада ипак још присутне.

– Те вечери, тачније предвече, кренуо сам у шетњу и на озлоглашеној раскрсници у мом насељу, наишао је ауто “голф четворка караван” у којем су била два младића нешто старија од мене. Један је одмах изашао, пресрео ме и репетирао пиштољ испред мојих очију. Прво ме је дршком пиштоља ударио по глави а пошто сам се извио од ударца, он се мало удаљио и опалио метак погодивши ме у потколеницу – присећа се немилог догађаја Александар, који је потом хитно смештен на одељење ортопедије KБЦ у Kосовској Митровици.

Срећном околношћу сматра то што је и поред повреде остао прибран и успео да позове полицију, али се присећа да су му родитељи Богољуб и Слађана били јако забринути.

– Отац и мајка, као и сестре које су удате и живе у Звечану и Нишу и још не могу да се помире са чињеницом да сам нападнут ни крив ни дужан и да ћу живети са метком у нози, јер се због места где сам погођен, не препоручује операција – појашњава овај младић, студент Више електротехничке школе у Звечану, који се ипак нада неком запослењу како би се, каже, трајно “везао” и остао да живи у Митровици. И упркос томе што не заборавља немио догађај, овај ведар младић, од свега више, каже, чак и од повреде, жали што починиоци нису пронађени и кажњени.

– У полицији кажу да још увек трагају за нападачима а да за оне који су први били осумњичени нема доказа – говори Александар, који планира да поднесе тужбу упротив Н. Н. починиоца. Ипак, уверен да као што ни полиција није открила починиоце, да ни косовско правосуђе неће казнити одговорне, размишља да тужбу преда иностраним судским истанцама и то не због надокнаде већ због, како каже, неправде која му је причињена и осионости Албанаца. Он на свом примеру жели да покаже да на Kосмету нема основних људских права за Србе.

СИСТЕМАТСKО ЗАСТРАШИВАЊЕ

Опомињући на бројне инциденте и нападе на Србе у мултиетничком насељу Суви До, Горан Ракић, градоначелник Северне Митровице истиче да је неопходно веће присуство полиције у овом насељу. Такође, др Милан Ивановић, директор KБЦ у Митровици подсећа да је ноћ пре рањавања српског младића каменована српска амбуланта, што је био четврти напад на ту установу у току два месеца.

– Албанци плански и систематски настоје да отежају живот Срба у овом насељу и изврше етничко чишење како би се приближили Северној Митровици – истиче др Ивановић.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here