Хилари оптужила Трампа и Русе за сајбер нападе

Поделите:

Хилари Клинтон, неуспела председничка кандидаткиња америчких демократа оценила је у тумачењу свог изборног пораза да су Руси вероватно координисали своје сајбер нападе са штабом републиканског кандидата за председника, Доналда Трампа.
Клинтон је током једне конференције синоћ у Калифорнији говорила о кампањи дезинформација и хаковања које је Вашингтон приписао Русији, а чија је мета била она, месец дана пред америчке председничке изборе у новембру прошле године.

“По мом мишљењу, Руси без помоћи Американаца не би знали како да те информације претворе ‘у оружје’ “, рекла је она, у осврту на лажне информације објављене преко интернета, на Твитер поруке и хаковане мејлове. Она је додала да се то посебно односи на “особе које су располагале подацима из анкета”.

На питање водитељке шта мисли ко је инструирао Русе, Клинтон је одговорила да је све више информација о њхове повезаности са сарадницима Трампа пре, током и после избора. Када је водитељка упитала да ли ј склона да је Трамп иза тога, она је одговорила потврдно.

Хилари Клинтон сматра да је највидљивији пример координације Трампа и Руса било то што су месец дана пред изборе украдени имејлови шефа њеног изборног штаба, објављени преко Викиликса и то непосредно пошто је објављен инкриминишући видео-снимак Доналда Трампа како вулгарно говори о женама.

По Хилари Клинтон, Руси су у том тренутку били спремни, имали су план и добили су зелено светло, односно знак да би Трампова кампања могла пропасти, те да је тренутак да објаве хаковане имејлови штаба Хилари Клинтон.

Трамп је одмах синоћ реаговао на њене изјаве Твитер поруком да “подла Хилари криви цео свет, сем себе саме, и одбија да призна да је она била јако лош кандидат”, написао је Трамп.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here