Hirurg i „Noćni vukovi“ odali pomen žrtvama NATO agresije

Podelite:

„Rusi i Srbi su jednokrvni narodi. Sloveni. Ujedinjeni u veri i piju iz jedne čaše.

Kada sam bio u ovoj zemlji, kada sam stajao pred patrijarhom Irinejem, kad sam pročitao transparent na fudbalskoj utakmici pred predsednikom Rusije, na kojem je bio tekst `Stariji brate poljubi našu majčicu, i kaži joj da smo ponosni, da se borimo i da ćemo se boriti, kaži da je volimo`, a koji je postao glavni simbol i značenje bajk šoua u Sevastopolju, osetio sam takav talas svetlosti i ljubavi prema ovoj božanskoj i nepokorivoj zemlji, te sam shvatio u svim svojim dubinama da su naše sudbine nerazdvojne!

24. mart 1999. je tragičan dan za Srbiju i za Rusiju. Prvi put nakon završetka Drugog svetskog rata bombe su pale na mirne gradove Srbije. Blagoslovljena Srbija je ponovo oblivena krvavim znojem sotonske žetve koja je bila organizovana od strane NATO saveza na čelu s Amerikom. Na ovaj dan pre dvadeset godina, 400 aviona NATO-a sa juga i 200 aviona sa severa ispustili su svoj smrtonosni teret na Srbiju. Operacija sa ciničnim imenom „Saveznička snaga“ trajala je 78 dana. 78 dana pakla na zemlji. Beograd, Novi Sad, Priština, Mitrovica, Podgorica i drugi gradovi i sela plamteli su kao sveće. Oko 1.200 vojnika i 2.500 civila je poginulo u ovom užasu, među njima 89 dece. Povređeno je 12 hiljada ljudi. Bombe i rakete su uništile 1026 civilnih objekata: 300 fabrika, 60 mostova, 70 škola i 18 vrtića, 35 crkava, 29 manastira, mnogo stambenih zgrada. Jugoslavija je bila rastrgana na komadiće. Ali Srbi su hrabri, nepokorivi, hrabro se zalažući za svoju veru, svoju kulturu, svoje tradicije, svoje heroje, svoj put i istinu. Ovaj narod nije hteo da bude ugrađen u sotonski svetski poredak“, navodi se u saopštenju Aleksandra Zalostanova – Hirurga, vođe moto-kluba „Noćni vukovi“, povodom 20. godišnjice od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Takođe, danas su ispred ambasade Srbije u Moskvi Hirurg i članovi „Noćnih vukova“ odali pomen žrtvama NATO agresije, a pred koje je izašao ambasador Srbije Slavenko Terzić i vojni ataše.

vostok.rs
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here