Хистерија због лименке кока-коле: Сплићане престравио „чико са шајкачом“

Поделите:

Слична ситуација се десила прије двије године у Загребу, када је једна жена на Фејсбуку објавила да на кока-коли коју је купила пише да је производ увезен из Србије и да укус није исти као хрватске кока-коле

Лик са шајкачом, брковима и црним прслуком освануо је на флашама кока-коле у Сплиту и изазвао негодовање великог броја купаца. На етикети је наведено да је земља поријекла кока-коле Србија, а увозник Црна Гора.

Купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видели лик насмијешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама“.

Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на домаћем тржишту, преноси Спутњик.

Како наводи РТРС, грађани Сплита сматрају да је та кока-кола, наводно, „лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цијену“.

Хрватски медији преносе да је „чико“ са етикете дио службене кока-колине кампање „Славимо када смо заједно“, која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске кока-коле случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили за јефтинију верзију, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској веома засметао лик са шајкачом.

Слична ситуација се десила прије двије године у Загребу, када је једна жена на Фејсбуку објавила да на кока-коли коју је купила пише да је производ увезен из Србије и да укус није исти као хрватске кока-коле.

 

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here