Histerija zbog limenke koka-kole: Splićane prestravio „čiko sa šajkačom“

Podelite:

Slična situacija se desila prije dvije godine u Zagrebu, kada je jedna žena na Fejsbuku objavila da na koka-koli koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije i da ukus nije isti kao hrvatske koka-kole

Lik sa šajkačom, brkovima i crnim prslukom osvanuo je na flašama koka-kole u Splitu i izazvao negodovanje velikog broja kupaca. Na etiketi je navedeno da je zemlja porijekla koka-kole Srbija, a uvoznik Crna Gora.

Kupci u jednoj prodavnici u Splitu iznenadili su se kada su na etiketi omiljenog pića videli lik nasmiješenog gospodina sa brkovima, crnim prslukom i šajkačom na glavi.

Fotografija verzije tog pića iz Srbije uskoro se proširila internetom, a mnogi su se zapitali „šta ona radi u hrvatskim prodavnicama“.

Pretpostavlja se da su hrvatski trgovci odlučili da kupe verziju iz Srbije, jer je jeftinija od one na domaćem tržištu, prenosi Sputnjik.

Kako navodi RTRS, građani Splita smatraju da je ta koka-kola, navodno, „lošijeg kvaliteta od hrvatske, odnosno od one koja se puni u Hrvatskoj, ali ima nižu cijenu“.

Hrvatski mediji prenose da je „čiko“ sa etikete dio službene koka-koline kampanje „Slavimo kada smo zajedno“, koja se emitovala u Srbiji.

Nije jasno da li su srpske koka-kole slučajno završile na hrvatskom tržištu ili su vlasnici trgovina odlučili za jeftiniju verziju, ali ono što jeste jasno to je da je nekima u Hrvatskoj veoma zasmetao lik sa šajkačom.

Slična situacija se desila prije dvije godine u Zagrebu, kada je jedna žena na Fejsbuku objavila da na koka-koli koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije i da ukus nije isti kao hrvatske koka-kole.

 

IN4S

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here