Хоће да га смене: Трампа тужило око 200 демократских конгресмена

Поделите:

Око 200 конгресмена из Демократске странке тужило је данас америчког председника Доналда Трампа федералном суду, тврдећи да је он преко својих компанија примао финансијска средства од страних влада, а без одобрења Конгреса, што представља кршење Устава САД.
У тужби, коју је поднело најмање 30 сенатора и 166 чланова Представничког дома, стоји да Трамп није тражио одобрење Конгреса ни за једну од уплата за стотине својих предузећа, које је добијао од страних влада откако је у јануару преузео председнички мандат, иако је по Уставу дужан да такво одобрење затражи, преноси Ројтерс.

Два конгресмена која су потписала тужбу напоменула су да је ово досад највећи број чланова Конгреса који су тужили једног америчког председника.

Бела кућа, засад, није изнела никакав коментар с тим у вези, али је саопштила да Трампови пословни интереси не представљају кршење Устава.

Трампова организација је обећала да ће профит од клијената који представљају стране владе донирати америчком Министарству финансија, али да неће захтевати од тих клијената да се идентификују, подсећа британска агенција.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here