ХОЋЕ ДА НАС УНИШТИ КАО ШТО ЈЕ СЛОБОДАНА: Дачић оплео по Мири Марковић!

Поделите:

СПС је саопштио да ће историја донети коначну оцену о Слободану Милошевићу, а да је Мира Марковић “његова супруга чији је политички рад већ добио оцену од грађана Србије”

Социјалистичка партија Србије оштро је реаговала на речи бивше председнице ЈУЛ-а Мирјане Марковић, која је у ексклузивном интерјвуу Куриру, изјавила да ова партија користи бившег лидера СПС Слободана Милошевића само у предизборним кампањама.

Мирјана Марковић је за Курир рекла да је ова партија сасвим друга у односу на некадашњи СПС, а да је “СПС под липом”, алудирајући на место где је сахрањен Слободан Милошевић.

“Док се СПС залаже за престанак прогона њене породице и да Слободан Милошевић добије свој споменик и улицу, као државник који је задужио наш народ и до задњег дана се борио за њега, она прозива једину партију и њеног лидера Ивицу Дачића који се боре за истину и правду Слободана Милошевића. СПС нема ни један разлог да било кога користи у изборној кампањи јер је државотворна партија која постоји на политичкој сцени Србије пуних 27. година, која се модернизовала и реформисала чувајући свој идентитет под руковођењем садашњег председника Ивице Дачића”, пише у саопштењу и додаје се да је партија поносна на “политичке тековине које су и данас основ одбране националних и државних интереса: Дејтонски споразум и Резолуцију 1244”.

Социјалисти додају да су се увек и свуда са поштовањем односили Милошевићу и да немају намеру да полемишу са Мирјаном Марковић “јер она никад није била члан СПС нити њен председник, већ председница ЈУЛ-а- странке која је покушала да уништи Социјалистичку партију Србије”.

“Морамо и да кажемо да је у једној ствари госпођа Мира Марковић у праву, таква Партија као што је некада била, где она руководи Социјалистичком партијом Србије чији није ни члан, заиста више не постоји. Зато се она и придружује нападима на СПС и то уочи избора у Београду, са жељом да уништи СПС као што је уништила и Слободана. У томе се вара, са тиме је готово. То време је прошло”, истишу у саопштењу.

Они су нагласили да о њиховој доследности говори и чињеница да се удружење “Слобода”, које је бранило Милошевића, налази у просторијама СПС.

“Наставићемо тако да радимо у будућности, одговорно и посвећено у најбољем интересу нашег народа, а лицемерје госпође Марковић која је своју странку послала у заборав, нећемо више коментарисати”, закључили су социјалисти у саопштењу.

(Еспресо.рс / Курир.рс)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here