Хоће ли НАТО напасти Русију

Поделите:

Случај тровања бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља нова је инсценација по угледу на Рачак и Маркале, који би требало да послужи стварању што јачег антируског савеза.

Коментаришући изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да је Северноатлантска алијанса спремна да пружи практичну помоћ Великој Британији у истрази случаја убиства бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља, војни коментатор Мирослав Лазански каже у случају да се НАТО укључи у истрагу, то неће значити ништа.

„Из начела солидарности, он је подржао тезу Британаца, али наравно да је сулудо говорити о томе да ће Русија са примитивним, старомодним бојним отровом ићи да убија обавештајца који више не представља никакву вредност, који је и признао дело, осуђен, одлежао затвор. Пре 14 година је то направио и сада ће Руси, неколико дана пред изборе да праве себи такав циркус“, каже Лазански.

„Јасно је да је ово верзија Рачка и Маркала, нова инсценација која треба да послужи стварању што јачег антируског савеза, пре свега на медијском плану и оптуживање Русије без икаквих доказа“, додаје он.

Столтенберг је додао да Велика Британија није тражила од НАТО-а активирање Члана 5 Вашингтонског договора о колективној одбрани као одговор на инцидент у Солсберију, где се десило тровање Скрипаља и његове ћерке Јулије.

Генерални секретар НАТО-а такође је рекао да Алијанса неће допустити Русији да је увуче у трку у наоружању, која је, како је рекао, скупа, ризична и у којој нема победника.

Спутњик

Поделите:

3 Коментари

  1. Ово није копија ни Маркала ни Рачка
    већ копија ликвидације бескорисног Стамболића
    и приписивање злодела Милошевићу.

  2. je vec napadnuta svim mogucim sredstvima i ima ekonomske i vojne gubitke u vidu smanjenja drzavnih nabavki.Sustina taktike Zapada je paralizovanje odlucivanja kod protivnika time sto se dovodi u situaciju da mora da zapocne borbena dejstva i tako preuzme odgovornost za otpocinjanje rata.Paradoksalno, ali nuklearnoj sili poput Rusije je mnogo teze da se odluci na otvoreni konflikt sa NATO, nego sto je to bilo SRJ.Nuklearna sredstva, kojima se Putin hvali, paradoksalno ga pritiskaju da izbegava sukob i tamo gde ne bi smeo, u Ukrajini i ,ujedno, ulivaju lazan osecaj da nece biti predmet napada, sto u slucaju oruzanog mozda i jeste slucaj, ali Amerika igra na druge karte.

  3. vojnog budzeta i nabavki naoruzanja u korist socijalnih davanja pokazuju Zapadu dve stvari, da Rusija ne moze da mobilise narod na odricanje zarad ostvarenja drzavnih interesa, sto, ujedno, pokazuje da vlast i narod nisu toliko jedinstveni, kao sto se cini, i da se Rusija vise plasi unutrasnje nestabilnosti nego spoljasnjeg pritiska, sto moze biti protumaceno kao uspeh dosadasnje politike pritisaka i sankcija i poziv da se ona nastavi.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here