Холанђанин стар 69 година тражио да му суд одобри промену крштенице и да у њој пише да има 49

Поделите:

ХОЛАНЂАНИН Емил Рателбанд, стар 69 година, тражио је на суду да званично буде 20 година млађи, јер му то даје веће могућности, између осталих на апликацијама за тражње партнера на којима је сада наводно дискриминисан.

Рателбанд је суду у Арнему рекао да се не осећа “угодно” са својим датумом рођења и своју жељу да га промени је упоредио с људима који се идентификују као трансродни, пренео је данас лондонски Гардијан.

Он је рекао да његова законска старост не одражава његово емотивно стање пошто не може да нађе ни посао ни љубав, па је тражио да му се датум рођења преправи с 11. марта 1949. на 11. март 1969.

“Са 69 година сам ограничен. Да имам 49, могао бих да купим нову кућу, возим другачији ауто. Могао бих више да радим. Када сам на Тиндеру и кажем да имам 69 године, не добијам одговор. Када бих имао 49 година, с лицем какво имам, био бих у луксузном положају”, рекао је он.

Рателбанд, који је мотивациони говорник, тврди и да су му доктори рекли да има тело 45 година старог мушкарца.

Судија је признао да је промена рода била новост у закону и да се некад сматрала немогућом, али је питао Рателбанда како би се његови родитељи осећали ако би било избрисано његових 20 година.

“О коме су се родитељи старали? Ко је тада био тај мали дечак”, питао је судија.

Рателбанд, иначе тренер за неуролингвистичко програмирање, рекао је да су његови родитељи умрли.

 

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here