Холивудске звезде Православци: Уопште их није мало и имена су изненађење

Поделите:

Иако велики број светски познатих јавних личности Божић обележава по Грегоријанском календару, неки од њих, као што су холивудски глумци Том Хенкс и Kристијан Бејл, ријалити звезда Kим Kардашијан и манекенка Наоми Kемпбел, највећи православни празник славе 7. јануара, према Јулијанском календару.

Неке од славних личности одлучиле су се Божић славе у јануару због својих предака, неки због партнера, а поједини због љубави према православљу.

Тако је Оскаровац Том Хенкс рођен као католик, али је прешао у православну веру након што се оженио колегинициом Ритом Вилсон, која је грчко-бугарског порекла.

Слично је поступио и глумац Kристијан Бејл, који је примио православну веру након женидбе са Сиби Блажић, манекенком спрског порекла. И британска манекенка Наоми Kембел одлучила је да слави Божић по Јулијанском календару због свог партнера – руског тајкуна Владислава Дороњина.

Иако рођена у Лос Анђелесу, звезда ријалити програма Kим Kардашијан, која је пореклом из Јерменије, прави гозбу 6. јануара.

Легендарни немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер обележио је прошле године, поред католичког, и православни Божић са својом сурпугом, бившом српском тенисерком Аном Ивановић, те се очекује да ће тако бити и ове године.

телеграф.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here