Хор РТС певао је напредњацима на рођендану, опозиција је бесна, а огласио се и јавни сервис!

Поделите:

Нисмо могли а да не питамо РТС да ли свака странка и организација могу да ангажују овај хор, по којој тарифи, и како се та одлука доноси

Хор РТС наступио је на 9. рођендану СНС, па су поједини представници опозиције оценили да је ово најочигледнији пример непрофесионалног поступања националног медијског сервиса.

То пре свега тврде Саша Јанковић, и његов покрет.

ПСГ је поставио питање по којој тарифи би Хор РТС-а са својим диригентом пристао да наступа на следећем политичком скупу против изборне крађе који ће Покрет организовати, као и „да ли би тај износ, рецимо, био умањен за већ плаћену ТВ претплату чланова Покрета“.

– Основни ред је у том случају питати грађане да ли они желе да плаћају ТВ претплату СНС-у или РТС-у. За почетак, било би неопходно и поштено да промене слоган у „Ваше право да не знате ништа“, а у потпису да буде СНС РТС. Толико макар дугује ова власт грађанима које свакодневно лаже и поткрада користећи и оно што им припада, попут јавног медијског сервиса – истиче члан председништва Покрета слободних грађана Срђан Шкоро у изјави за Данас.

Нисмо могли а да не питамо РТС да ли свака странка и организација могу да ангажују овај хор, по којој тарифи, и како се та одлука доноси.

Из РТС смо добили један једини одговор:

„Ансамбли Музичке продукције РТС-а, хорови и оркестри, увек ће се радо одазивати позивима да изводе химну Србије, када су год то у могућности да ураде. То сматрамо делом њиховог посла и промоцијом РТС-а и његових хорова и оркестара“ – казали су из РТС.

СНС: То је скандалозно!

Реагујући на саопштење ПСГ-а, из Српске напредне странке су саопштили да немају ништа против да Хор Радио-телевизије Србије пева српску химну било где и било када па ни, како су навели, на скуповима у организацији председника Покрета слободних грађана Саше Јанковића.

СНС је оценио као скандалозно да било ком грађанину Србије, па био то и Јанковић, смета када чује српску химну.

„На Јанковићевим митинзима је немогућа мисија чути од њега и његових следбеника било шта што показује макар мало поштовања према држави Србији и њеним грађанима, већ се чују само и искључиво лажи, увреде, огољена мржња и тапшање на сваку реч када се о Србији говори лоше“, наводи се у саопштењу СНС-а.

 

Еспресо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here