HRANA, PIĆE, KOMUNALIJE, VODA, STRUJA: Evo na šta najviše trošimo! Beogradskim domaćinstvima džep najdublji

Podelite:

Najveći prihodi bili su Beogradskom regionu – 77.224 dinara, slede Region Šumadije i Zapadne Srbije i Vojvodina, a najniži prosek ukupnih prihoda imala su domaćinstva u Regionu Južne i Istočne Srbije – 61.825 dinara

Mesečni prihodi domaćinstava porasli – najviše u Beogradu

BEOGRAD – U drugom kvartalu ove godine domaćinstva u Srbiji imala su 66.348 dinara prosečne mesečne prihode ukupno u novcu i naturi, objavio je danas Republički zavod za statistiku u redovnoj Anketi o prihodima domaćinstava.

Prosečni ukupni prihod domaćinstava u Srbiji u odnosu na isti period 2018. godine veći je za oko 3,5 hiljada dinara.

Najveći prihodi bili su Beogradskom regionu – 77.224 dinara, slede Region Šumadije i Zapadne Srbije i Vojvodina, a najniži prosek ukupnih prihoda imala su domaćinstva u Regionu Južne i Istočne Srbije – 61.825 dinara.

Domaćinstva u Srbiji više od 96 procenata prihoda ostvaruju u novcu, nešto ispod 50 procenata je to od plata iz redovnog radnog odnosa a 32,4 odsto od penzija.

Na ličnu potrošnju u drugom kvartalu ove godine ukupna potrošnja domaćinstva iznosila je 66.576 dinara, a više od proseka 74,1 hiljadu dinara trošilo se u Beogradskom regionu.

Domaćinstva su prosečno najviše u ovom periodu trošila na hranu i bezalkoholna pića – 34,4 procenta, slede stanovanje, voda, električna energija, gas i goriva – 16,7 odsto, i transport – 9,4 posto.

Tnjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here