ХРАНА, ПИЋЕ, KОМУНАЛИЈЕ, ВОДА, СТРУЈА: Ево на шта највише трошимо! Београдским домаћинствима џеп најдубљи

Поделите:

Највећи приходи били су Београдском региону – 77.224 динара, следе Регион Шумадије и Западне Србије и Војводина, а најнижи просек укупних прихода имала су домаћинства у Региону Јужне и Источне Србије – 61.825 динара

Месечни приходи домаћинстава порасли – највише у Београду

БЕОГРАД – У другом кварталу ове године домаћинства у Србији имала су 66.348 динара просечне месечне приходе укупно у новцу и натури, објавио је данас Републички завод за статистику у редовној Анкети о приходима домаћинстава.

Просечни укупни приход домаћинстава у Србији у односу на исти период 2018. године већи је за око 3,5 хиљада динара.

Највећи приходи били су Београдском региону – 77.224 динара, следе Регион Шумадије и Западне Србије и Војводина, а најнижи просек укупних прихода имала су домаћинства у Региону Јужне и Источне Србије – 61.825 динара.

Домаћинства у Србији више од 96 процената прихода остварују у новцу, нешто испод 50 процената је то од плата из редовног радног односа а 32,4 одсто од пензија.

На личну потрошњу у другом кварталу ове године укупна потрошња домаћинства износила је 66.576 динара, а више од просека 74,1 хиљаду динара трошило се у Београдском региону.

Домаћинства су просечно највише у овом периоду трошила на храну и безалкохолна пића – 34,4 процента, следе становање, вода, електрична енергија, гас и горива – 16,7 одсто, и транспорт – 9,4 посто.

Tnjug

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here