Хрвати сложни само против Србије: Нема попуштања

Поделите:

Министарка спољних и европских послова Хрватске Марија Пејчиновић Бурић изјавила је да Србија мора да испуни сва мерила и критеријуме за поглавља 23 и 24, преноси б92.

„Недвосмислени став Хрватске је да Србија мора испунити сва мјерила и све критеријуме да би добила наше зелено свијетло. Ту треба бити јасан – нема попуштања“, рекла је хрватска министарка на конференцији за новинаре поводом критика опозиције да њено министарство недовољно прати приступне преговоре Србије.

Пејчиновић Бурић је нагласила да влада и њено министарство „раде на решавању свих отворених питања са Србијом с нагласком на питање несталих као кључном и на првом месту по важности у односима две државе“.

Нијесам радила у корист Србије

Она је такође одбацила наводе посланика Моста да је радила за Владу Србије, па да је у потенцијалном сукобу интереса, односно да се због тога не ради довољно на праћењу српских преговора.

„Потпуна је неистина да сам икада била ангажована од српске Владе или од било којег српског министра. Радила сам на пројекту ЕУ чији је задатак био пружање техничке помоћи везане уз прилагођавање законодавства“, рекла је министарка.

 

IN4S

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here