Hrvati složni samo protiv Srbije: Nema popuštanja

Podelite:

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić izjavila je da Srbija mora da ispuni sva merila i kriterijume za poglavlja 23 i 24, prenosi b92.

„Nedvosmisleni stav Hrvatske je da Srbija mora ispuniti sva mjerila i sve kriterijume da bi dobila naše zeleno svijetlo. Tu treba biti jasan – nema popuštanja“, rekla je hrvatska ministarka na konferenciji za novinare povodom kritika opozicije da njeno ministarstvo nedovoljno prati pristupne pregovore Srbije.

Pejčinović Burić je naglasila da vlada i njeno ministarstvo „rade na rešavanju svih otvorenih pitanja sa Srbijom s naglaskom na pitanje nestalih kao ključnom i na prvom mestu po važnosti u odnosima dve države“.

Nijesam radila u korist Srbije

Ona je takođe odbacila navode poslanika Mosta da je radila za Vladu Srbije, pa da je u potencijalnom sukobu interesa, odnosno da se zbog toga ne radi dovoljno na praćenju srpskih pregovora.

„Potpuna je neistina da sam ikada bila angažovana od srpske Vlade ili od bilo kojeg srpskog ministra. Radila sam na projektu EU čiji je zadatak bio pružanje tehničke pomoći vezane uz prilagođavanje zakonodavstva“, rekla je ministarka.

 

IN4S

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here