Хрвати тврде да су спречили напад у цркви у Минхену: “Викао је Allahu Akbar”

Поделите:

У ЦРKВИ светог Павла у Минхену синоћ је завладала паника након што је у цркву ушао непознати мушкарац. У цркви су у тим тренуцима били већином Хрвати.

Према изјавама очевидаца за хрватско-њемачки портал Фениx, ријеч је о Африканцу који је неометано ушао у цркву међу вјернике и ничим изазван почео викати Такбир (Аллаху Акбар). Након његове галаме и неразумљиве вике и узвика настало је најприје комешање вјерника, а потом и бјежање јер су неки мислили да се ради о терористичком нападу.
Притом су по цијелој цркви расуте кошарице које су вјерници донијели на посвету. Ђеца су почела плакати, а неки су залегли на под, јавља Фениx. Вјерници су испричали и да је мушкарац бацио нешто попут петарде у цркву, но то засад није потврђено

Панику изазвао ментално поремећени мушкарац?

Једна од свједокиња је испричала како нема теже озлијеђених. “Све је добро прошло, озлијеђених нема. Једино неки можда лакше након стампеда. Велика је паника била, али, хвала Богу, све је добро завршило”, испричала је.

Локални медији пишу како је панику у цркви изазвао ментално поремећени мушкарац.

“Почео је гестикулирати и узвикивати неразумљиве ријечи те је преплашио посјетитеље цркве”, рекла је полиција.

Због тога што су људи кренули бјежати из цркве, озлијеђено је 24 људи, али ријеч је о минималним озљедама, поручила је полиција. Мушкарац је ухићен, а полиција је рекла да није представљао опасност за људе у цркви.

Полиција не спомиње никакав узвик који би укључивао ријечи Такбир или Алаху Акбар.

Индекс.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here