Hrvati tvrde da su sprečili napad u crkvi u Minhenu: “Vikao je Allahu Akbar”

Podelite:

U CRKVI svetog Pavla u Minhenu sinoć je zavladala panika nakon što je u crkvu ušao nepoznati muškarac. U crkvi su u tim trenucima bili većinom Hrvati.

Prema izjavama očevidaca za hrvatsko-njemački portal Fenix, riječ je o Afrikancu koji je neometano ušao u crkvu među vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika nastalo je najprije komešanje vjernika, a potom i bježanje jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.
Pritom su po cijeloj crkvi rasute košarice koje su vjernici donijeli na posvetu. Đeca su počela plakati, a neki su zalegli na pod, javlja Fenix. Vjernici su ispričali i da je muškarac bacio nešto poput petarde u crkvu, no to zasad nije potvrđeno

Paniku izazvao mentalno poremećeni muškarac?

Jedna od svjedokinja je ispričala kako nema teže ozlijeđenih. “Sve je dobro prošlo, ozlijeđenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila, ali, hvala Bogu, sve je dobro završilo”, ispričala je.

Lokalni mediji pišu kako je paniku u crkvi izazvao mentalno poremećeni muškarac.

“Počeo je gestikulirati i uzvikivati nerazumljive riječi te je preplašio posjetitelje crkve”, rekla je policija.

Zbog toga što su ljudi krenuli bježati iz crkve, ozlijeđeno je 24 ljudi, ali riječ je o minimalnim ozljedama, poručila je policija. Muškarac je uhićen, a policija je rekla da nije predstavljao opasnost za ljude u crkvi.

Policija ne spominje nikakav uzvik koji bi uključivao riječi Takbir ili Alahu Akbar.

Indeks.hr

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here