HRVATI U ŠKOLAMA JOŠ DRŽE TITOVU SLIKU

Podelite:

Novinar Elvis Morina na svom je profilu na Fejsbuku objavio fotografiju iz jedne hrvatske učionice.

U učionici je nad školskom tablom nekad bio uokviren Josip Broz Tito, koji je u istom okviru zamenjen hrvatskim grbom, piše Šibenik.in.

Šahovnica je, međutim, nekako proklizala iz okvira i ostavila napola otkriveno maršalovo lice, a sve to podsetilo je na prizor kada je Benksijeva “devojčica sa balonom” prošle nedelje u trakama počela izlaziti iz okvira tokom aukcije u kući Sodebi.

Jutarnji

Podelite:

2 Komentari

  1. Krvati da imajun pameti, podigli bi u svakom malom i velikom gradu spomenik Brozu, dakako i većim po selima, a slike u svim institucijama, posebno školama. Sve što imaju danas, ogromnu jadransku obalu, prije svega, neka zahvale Brozu. Nikda ne bi imali državu da im je nije dao kralj Aleksandar, a onda Broz. Djecu vaspitava Kaptol i od bebe zadaje da mrze Srbe i Broz je mrzio Srbe, tako da nema razloga da ga ne veličaju, ali, da ponovim, nemaju pameti. Davno sam predlagao da Slovenija i Krvatska na granici naprave velimki mauzolej Brozu tako da sa dve strane mogu da ulze da mu se klanjaju. I austrijski konjušari nemaju pameti.

    • Kolja, sve to stoji, osim činjenice da su te države stvorene za Hrvate i Slovence. Oni su tu samo topovsko meso; i pošto trenutno ne trebaju – sele ih za Švabiju, posle će već da ih vrate, ako ili kad se potreba ukaže.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here