HRVATSKA DRŽAVNA TV Draži Mihailoviću prišiva ustaški plan o etničkom čišćenju 1/3 pobiti, 1/3 proterati, 1/3 pokrstiti

Podelite:

Ustaški ministar Mile Budak je 11. juna 1941. kao „rješenje srpskog pitanja“ izneo program NDH: „trećinu pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokrstiti“. Ustaški ministar Milovan Žanić je 3. juna 1941. u Novoj Gradišci izjavio: „Ovo ima biti zemlja Hrvata i nikoga drugoga i nema te metode koju mi nećemo kao ustaše upotrebiti, da načinimo ovu zemlju zbilja hrvatskom, i da je očistimo od Srba, koji bi nas ugrozili prvom zgodom. Mi to ne tajimo, to je politika ove države i to kad izvršimo, izvršit ćemo ono, što piše u ustaškim načelima“

 

 

 

 

Podelite:

2 Komentari

  1. Sta su komunisti oni iz SFRJ i ovi danas u Sluzbi prisivali Drazi….ovo je sasvim normalno. Ajde nemojte se folirati. Pa ustase i komunisti tipa Vulin, Dacic, Seselj…..sad ih ovo stavlja u nezgodnu poziciju. Kao furaju nacionalizam, a sad bi trebalo da napadnu Hrvate jer ovoliko lazu. A opet ne bi da brane Drazu…Ustasko-Udbasko-Ruska sprega je davno definisana i nikoga ne iznenadjuje.

  2. Krvavi su Hrvati, pa bio je pre 20-25 godina neki Novozelandski film sa Radetom Serbedzijom kao ocem Hrvatske porodice izbeglica….i okrece prase …i kaze evo ovako su nas Turci okretali kad smo bili pod njima. Carevi, apsolutni carevi. Znaci Harry Truman je dao medalju coveku koji je hteo pobiti i pokrstiti…..a Draza glup pa je oktobra 1941 mislio da razgovara sa ruskim pukovnikom. Hahah….komunisticka i ustaska propaganda su legendarne…..al verujem da sad sad Vulin i Seselj u nekom privatnom razgovoru vele ” drugovi iz Zagreba su malo preterali”…..A i Lune misli tako…..ovo je sve njegova klapa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here