Хрватска: Новинар добио претње због емисије о прослави Олује

Поделите:

Хрватски новинар Домагој Зовак, уредник сатиричне емисије Њуз Бар Прајм Тајм, добио је претње смрћу преко друштвених мрежа након последње епизоде емисије, која се бавила обележавањем годишњице Олује у Хрватској.

Након те епизоде која се емитује и на Н1, Зоваку је путем Фејсбука поручено: “И ти ћеш добити у потиљак, кунем се”.

Зовак је с истог профила и пре добијао поруке, али се углавном радило о увредама. Овог пута, међутим, реч је о претњи смрћу, а осим поруке да ће “добити у потиљак”, мушкарац је Зоваку послао и ред вожње аутобуске линије којом је Зовак путовао годинама у посету породици.

Новинар је цео случај пријавио полицији.

“Сјајно је што смо толико напредовали као друштво да је нормално кад на телевизији видиш нешто што ти се не свиђа, да се једноставно, уместо даљинског управљача, људи одлуче за претњу смрћу аутору емисије.Требало је догурати до овога. Али, мало бранитељи који отказују концерте неподобним певачима, па ДОРХ који не гони оне који прете, ”јер су били пијани и јер су бранитељи”, па председница која каже да су претње само израз незадовољства и коначно дођемо до овако олаког разбацивања с претњама смрћу. Ја сам то сад пријавио”, рекао је Зовак за Н1 и додао:

“Kао Војко Врућина, река сан НЕ МОЖЕ”.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here