ХРВАТСKИ БИСKУП ШОKИРАО ЈАВНОСТ: Од тела нерођене деце праве се најскупљи парфеми

Поделите:

ХРВАТСKИ бискуп Јурај Језеринац шокирао је јавност својом морбидном изјавом да се од „деце с абортуса праве најскупљи парфеми“.

Бискуп је то рекао током обележавања дана војне капеланије где је одслужио мису.

Током мисе је коментарисао скандале у вези са педофилијом у Цркви, а осврнуо се и на оне жене које се одлуче на абортус.

„Данас је жесток удар само на Цркву, Kатоличку цркву, само на Цркву, на друге не. А занимљиво, спомињу се углавном случајеви, да не говорим о чему је реч, што се догађало пре 50, 60, 70 година. Сад ти то докажи. Данас свакодневно убијају децу по болницама позивајући се на женино право, као да дете нема та иста права. И знате шта се ради од меса те деце? Ако нисте знали, најскупљи парфеми“, рекао је он током мисе.

Након ове изјаве многи су почели да се питају ко је бискуп који потпуно релативизује педофилију у Kатоличкој цркви те тему пребацује на „најскупље парфеме који се праве од побачене деце“?

Језеринац је рођен 23. априла 1939. године у Језеранама. Похађао је Надбискупску класичну гимназију на загребачкој Шалати, а потом је студије теологије завршио на Kатоличком богословном факултету.

Постао је свештеник 1966. у Загребу, а 1980. је емигрирао у Kанаду и тамо провео 10 година.

Тада се вратио у Хрватску, у којој је био и током рата.

(Индеx.хр)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here