Хрватски десничари о ПРАЉКУ: Неће бити светац, биће нам ЗАСТАВА!

Поделите:

Фејсбук је блокирао профил др. Жељке Маркић, предсједнице удруге У име обитељи, након што је објавила текст у којем износи позитиван став о генералу Слободану Праљку, који је починио протестно самоубојство након хашке пресуде.

Многима у Хрватској блокирани су профили због пријава након изражавања позитивног става о генералу Праљку. Стандарди заједнице Фејсбука не допуштају говор мржње, но лажним пријавама за говор мржње се ограничава слобода говора на друштвеним мрежама.

Њезину објаву преносимо у наставку:

Др. Жељка Маркић: Неће Праљак бити светац, он ће бити застава

Неће Праљак бити светац, он ће бити застава

Генерал Праљак позвао је на даљњу борбу жртвујући свој живот за свој народ. Чак и више свој народ, и мој народ, у Босни и Херцеговини него у Хрватској. Јер, нема мог народа у Хрватској без мог народа у Босни и Херцеговини. Настављамо. Сватко на свом борбеном положају.

Туга да. И понос. И захвалност. И уздање у Суца који увијек доноси праведну и милосрдну пресуду.

Нараштаји Хрвата, под јармом разних власти стољећима нису одустајали од Хрватске са сликом Николе Шубића Зринског пред очима.

Нити Сигет, нити Вуковар, нити Хаг нису мјеста самоубојства.

Баш супротно. Војсковође на дјелу који нам примјером показују да будемо милосрдни у побједи, спремни на жртву за другога у сваком поразу.

Јер, ако су они вјеровали да смо ми вриједнији од њихових живота – ми вјерујемо да имамо снаге и способности остварити онакав живот какав би и они жељели живјети. Своји на своме.

И нека тако буде.

П.С. Пуховски је и опет погријешио. Неће Праљак бити светац. Он ће бити застава.

Народ.хр

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here