Хрватски историчар: Срби нису Словени, њихови владари нису били Германи

Поделите:

Док међу интелектуалцима у Србији влада дух самопорицања, негирања и понижавања свега српског, ево шта о Србима каже др Вишеслав Аралица, хрватски историчар и професор историје са Хрватског института за повијест и Филозофског факултета у Загребу.

„Стјепан Радић се залагао за отцепљење од Срба, који су такође Словени. Додуше, он их није ни сматрао Словенима, доживљавајући Словене као мирољубиве и вредне, а Срби су му били ратници. Кад погледате из перспективе западњака, Срби су заиста другачији од свих осталих словенских народа. Немци јесу ратовали против Срба, али су их баш зато и поштовали“, наводи Аралица.

Он истиче да су Срби једини словенски народ који је државотворан.

„Једини народ у Еуропи уопште за чију се династију није сматрало да потиче од германских освајача из раног средњег века. Имали су их, у ствари, чак две, Петровић Његоше и Карађорђевиће, обе с подручја данашње Црне Горе. За то време, бугарски краљ је практично Немац. Грчки је Немац или Данац, како се узме“, објашњава Аралица.

„Где год погледате, свуда су или Немци или су пореклом Германи, као код Италијана или Шпанаца. И онда је то ствар поштовања. Као, Словени су добрице, кметови, радници, али нису ратници, не могу да се ослободе, не могу да створе државу. А Срби се у ту причу не уклапају, дакле нису Словени“.

Највећи хрватски археолог, професор емеритус Никола Јакшић, такође тврди да Хрвата није било ни у 7. ни у 8. веку на овим просторима, док је позната хрватска научница др Андреја Зорић у Немачкој одбранила докторску дисертацију у којој доказује да је прављење хрватске нације култура лажи.

 

 Српска историја

Поделите:

2 Коментари

  1. Zašto je (u opšte) to važno “da li su Srbi Sloveni ili nisu”? I kome je to važno? Ako je interes neke (jače) politike da Srbi ne budu Sloveni? – onda neće ni biti. Stvar je samo vrste politike, njeni interesi i koliko je ona (dotična politika) moćna da je sprovedu! Obzirom kakvi su domaći akademici (neuki, servilni prema političkim moćnicima i lako podkupljivi) nije nikakvo čudo da nam drugi “objašnjavaju” ko smo i šta smo, a upravo je to sa Srbima zahvaljajući njihovim “umnim glavama” – akademicima SANU. Nekada su to radili Germani a evo sada Hrvati!

  2. Aralica doslovno izrice da su Srbi Sloveni,
    ali buduci ratnickog duha ne uklapaju se u smrdljivu zapadnjacku pricu o Slovenima kao.mlitavcima, slugeranjskog duha, km.etskog … koji treba tim smrdljivim zapadnim velicinama da sluzi… Preko Srba Aralica kaze: i Sloveni imaju svoje ratnike koje, kao takve, postujete!
    A o ovim nasim bitangama sanuslinavcima nije vredno pomena…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here