Хрватски лист: Брнабић посебна из више разлога

Поделите:

“Јутарњи” наводи да је Ана посебно по неколико основа

Већина медија у региону пренела је вест да је мандатар за састав нове Владе Србије Ана Брнабић, уз нагласак на томе да је реч о једној од науспјешнијих министарки у овој, годину дана старој, Вучићевој влади, али је Јутарњи и тај избор и саму Ану Брнабић прокоментарисали као „посебан по неколико аспеката”.
Она није чланица владајуће Српске напредне странке (СНС) и сад ће водити владу као “нестраначка особа” , наводи Јутарњи.

Као друго, Брнабић је хомосексуалка и то није крила, пише даље овај портал и наводи да је постала премијерка упркос противљењу Српска православне цркве (СПЦ) која се се некако помирила с тиме да она буде у влади као министрица, али да преузме мјесто првог министра, то СПЦ-у никако није ишло под кожу.

„Јутарњи“ наводи како су из СПЦ позивали бројне министре и преко њих слали поруке Вучићу да одустане од одлуке те да именује неког другог, али да је из кругова око предсједника убрзо је стигао јасан одговор: Црква неће бирати премијера. „Вучић је тиме показао своју снагу и потврдио да му ни СПЦ не може наметати одлуке“ пише Јутарњи.

Јутарњи лист

 

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here