Хрватски медији: Мигрант ухићен у Великој Kладуши убио је пет људи у Македонији?

Поделите:

ИЛЕГАЛНИ мигрант којега је ухитила полиција у Бихаћу осумњичен је за суђеловање у убојству пет особа, потврдио је заповједник полиције Унско-санске жупаније Мујо Kоричић у интервјуу за бихаћку Телевизију УСK.

Kоричић је рекао да је ријеч о особи која је ухићена прије два тједна због других казнених дјела, а додатним провјерама утврђено је како је за њим расписана тјералица јер га се терети за убојство пет илегалних миграната тијеком међусобног сукоба у Македонији.

“Тај се човјек налази овдје”, казао је полицијски заповједник.

Kоричић није потврдио идентитет ухићеног, али је истакнуо да се полиција на бихаћком подручју због мигрантске кризе сучељава са све већим бројем казнених дјела.

У протеклом тједну ниједно ново казнено дјело повезано с мигрантима

У протекла четири мјесеца полиција је евидентирала 250 казнених дјела покушаја убојства, силовања, тешких крађа и провала у стамбене и друге објекте, казао је. Након подузетих додатних мјера стање је стабилизирано и у протеклом тједну није било нити једног новог казненог дјела повезаног с мигрантима, додао је Kоричић.

Најавио је да ће након отварања нових центара за смјештај миграната на подручју Бихаћа бити подузете додатне мјере како би се онемогућио њихов боравак на отвореноме и контролирало њихово кретање.

Циљ је затворити импровизирани камп код некадашњег ученичког дома у насељу Борићи где дио миграната борави под шаторима, рекао је полицијски заповједник те истакнуо “План је да се заврши закључно с идућим тједном”, казао је полицијски заповједник.

“До даљњег нема улаза у жупанију”

Kоричић тврди да је протеклих дана спријечен долазак нових миграната на подручје Унско-санске жупаније. У протеклих шест дана са жупанијских граница враћено је око 700 миграната, рекао је.

“Улаза у жупанију до даљњег нема”, казао је Kоричић, али је потврдио да су и смјештајни капацитети у центрима у Сарајеву камо се мигранте враћа већ попуњени па се сада отвара питање што ће бити с онима који углавном иду према главном граду БиХ када успију ући у ту земљу.

Kоричић држи да је то нови проблем с којим ће се сада морати позабавити Међународна организација за миграције (ИОМ), а једино трајно рјешење по њему је затварање границе са Србијом и Црном Гором.

Индекс.хр

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here