Хрватски медији: Нови премијер Србије је богата, геј Хрватица

Поделите:

ЗАГРЕБ – Она је богата, геј, прозападна је либералка, поријеклом је Хрватица и сада је постала предсједница владе у Београду. Тако почиње своју причу о Ани Брнабић, једном од кандидата за новог премијера Србије, хрватски портал “Express.hr”.

 

У тексту се даље наводи да је избор нове премијерке Исланда 2009. године био свјетска сензација, када је на чело мале нације на сјеверу Атлантика тада дошла социјалдемократкиња Johanna Sigurdartotir, која је тада имала 68 година, као прва премијерка на свијету која се отворено декларисала као лезбијка. “Све и један свјетски медиј покушавао је предвидјети која би земља могла бити сљедећа. И апсолутно никоме у озбиљним промишљањима није могло пасти на крај памети да би то могла бити Србија. Лезбијка на мјесту предсједнице владе чинило се ЗФ-ом чак и у најпрогресивнијим чланицама ЕУ. А онда је бљеснула прва искра могуће мегасензације у Београду”, додаје портал. Како се даље наводи, ова, (могућа) одлука предсједника Србије Александра Вучића наишла је на бројна негодовања. “Она је поријеклом с Крка, дакле Хрватица, на што указује њено презиме. Да је декларирана геј особа познато је већ дуги низ година, а то она и поносно истиче, па тако и на Поворкама поноса у Београду, што у правилу није сасвим сигуран политички иступ. Прошле године је, примјерице, 1000 људи у поворци, у којој је била и Ана Брнабић, градоначелник Београда и још неки високи политичари, осигуравало чак 5000 полицајаца. Њена сексуална оријентација била је и разлог зашто је Српска православна црква, судећи по извјештајима србијанских медија, упрегла све своје политичке везе како би спријечила Ану Брнабић да постане предсједница владе. СПЦ је навијао за Ивицу Дачића, но о њему се говорило да нема шансе из једног од два разлога; или зато што га Запад не воли, што је точно, или зато што га Вучић гледа као политичку конкуренцију, што је могуће, али није сигурно. На крају је пао избор на њу, жену која се у политици Републике Србије успела муњевито, откако је изненада као нестраначка особа именована министрицом управе у коловозу 2016., да би предсједница владе постала мање од годину дана послије тога”, истиче се у тексту поменутог портала.

 

Потом се аутор осврће на биографију Ане Брнабић. “У њеном животопису стоји да је одмах након матуре у Београду 1994. отишла на студије у САД-у и Хал у Великој Британији, одакле се 2002. вратила у Србију с двије дипломе и знањем енглеског и руског. Још у Лондону од 1998., кад је имала само 23 године, била је администратор и ПР ‘Српског информативног центра’, организације која је повезивала политичке реформисте и протумилошевићевске активисте с медијима у Великој Британији. Исте те 2002. кад се вратила у Београд, почела је радити за УСАИД на низу пројеката. И тако све до 2011. када улази на високу позицију у америчку твртку за вјетроелектране ‘Continental Wind Serbia’, гдје је 2013. постала директорица”. Ни подаци о њеној имовини нису измакли аутору текста. “Стан и поткровље у Београду површине 327 квадрата не звучи посебно спектакуларно све док се не дозна да је ријеч о кући на Дедињу, у близини Белог двора, некоћ краљевске резиденције. Као и то да ју је кућа стајала, наводно, пола милијуна еура што је платила кредитом. А што се хрватских коријена тиче, на Крку је наслиједила стару оронулу кућицу од 30 метара четворних и још једну, очито битно другачију, од 167 метара четворних, вриједну 300.000 еура. И још тако неке ствари”, наводи се. Када је у питању њена породица, “Express.hr” наводи да српски медији не пишу много о томе. “Медији по Србији не спомињу да премијерка Брнабић има сталну партнерицу, али наводе да је прошле године у Лондону била у вези с извјесном манекенком из Шпањолске, наводно спектакуларном љепотицом и по мјерилима свијета моде. Заправо је ријеч о жени која привлачи невјеројатне ситуације”, истиче аутор текста. Потом се подсјећа на август прошле године, када је Брнабићева била на мети јавности због сексуалне орјентације. “Александар Вучић, човјек који је у прошлом животу био агилни члан Шешељеве Српске радикалне странке, у коловозу је Ану Брнабић храбро јавно бранио у погледу њене сексуалне оријентације. ‘Ана Брнабић и ја смо разговарали и о том аспекту. Она то не крије, с поносом то говори. Она је толико фина и љупка, и питала ме је, рекла је ‘ако вам то смета, сигурна сам да ће о томе сада да говоре’. Одговорио сам јој ‘мене занима шта можеш да направиш, а знам колико си стручна и вриједна'”, говорио је тада Вучић”, подсјећа поменути портал и закључује, да након тога Брнабићева није имала проблема због своје сексуалне припадности.

Express.hr

Поделите:

1 коментар

  1. Nemojmo se cuditi ako se dogodi,a isto tako ako se ne dogodi.Sve je ovo sa istim ciljem., koji gospodaru Vucicu donosi dobitnu kombinaciju.Ako ae dogodi svi njegovi glasaci po Srpskom obicaju slepo i smrtno zaljubljeni u vodje naci ce u SEBI opravdanje za to “pa morao je,i drugi bi,sta ima veze pismena je,pa i kazu da i vladika Porfirije “crkva” je pozdravio” i tako hiljade reci opravdanja za svoga voljenoga,kako on JE NA DOBROM PUTU i u pravu,.Ako se ne desi da postane predsednik-ca vlade ,”eto svi nam pljuju po vodji,a evo im ipak se covek drzi porodnicnih vrednosti,reda i poredka”,ne secajuci se da su tek pod njegov vodjstvom organizovane i organizuju se “uspesne” i nasilne PARADE SRAMA.Vodja dobija kako da ga okrenes ,kao oni sa tri kartice pod suncobranom.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here