Хрватски посланик у САБОРУ: Србима треба претити и вређати их!

Поделите:

Посланик у хрватском парламенту из Самосталне демократске странке Срба (СДСС), Борис Милошевић, изјавио је данас да се у Хрватској непрестано одржава клима у којој је пожељно вређати и претити Србима, што се представља како некакав родољубиви чин и у том контексту је упозорио на честе нападе на ученике Српске православне опште гимназије у Загребу.

„Пре десетак дана у градском аутобусу нападнут је ученик Српске православне опште гимназије. Напала га је група тинејџера који су знали кога су гађали и у коју школу он иде. Ученици те гимназије стално доживљавају претње, провокације, сексизам међу ученицама, а било је и каменовања“, упозорио је Милошевић у хрватском сабору.

Подсетио је да је ту гимназију чувала и полиција.

„Ученици и професори школе развили су висок праг толеранције за такве ствари. То су деца која долазе из целе Хрватске, из сиромашних крајева, из средина испод просечног животног стандарда“, казао је Милошевић, пренео је портал Индеx.

У пролеће су, подсетио је, посетили сабор.

„Били су на галерији сабора и поздравили их пљеском, питали их где се виде у будућности и рекли су у Хрватској, упркос томе што им се догађа и стигма коју носе на плећима“, рекао је Милошвић, који је недавно био заједно са председником СДСС, Милорадом Пуповцем, када је на загребачкој пијаци погођен хрпом хране.

НСПМ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here