ХУСОВИЋ: Немам воље ни да прођем поред Сат куле док се не уклони крст

Поделите:

Предсједник Бошњачке странке Рафет Хусовић казао је да очекује да „већинска Црна Гора уклони крст“ са подгоричке Сат куле.

„Ја нијесам вратио крст на вакуф Османагића и онај ко је то урадио заиста није имао слуха за грађанску Црну Гору. Нијесмо се страначки мијешали у тај посао, што је било у надлежности државних органа. Скоро комплетна друштвена јавност осудила је враћање тог крста и што се нас тиче то је питање затворено, али очекујем од већинске Црне Горе да уклони тај крст. Када ће то урадити, на њима је да то ураде. Да је неко реаговао на тај начин из бошњачког корпуса, не бих чекао да неко из осталих вјера реагује, него бих први пошао да тражим да се тај полумјесец уклони„, казао је Хусовић.

Он је оцијенио да више нема воље ни да прође поред Сат куле и да не зна који ће муслиман више поћи да види Сат кулу, додајући да ставља тачку на ту причу.

Хусовић не очекује да то питање може произвести етничку дистанцу у Црној Гори.

Он је Телевизији Црне Горе рекао да би најбољи избор за предсједничког кандидата била нека угледна нестраначка личност, коју би подржале све партије владајуће коалиције.

in4s.net
Поделите:

1 коментар

  1. Taj krst na sat-kuli stajao je i na dan kad su ti se dedo i babo rodili. Mozda je i njima smetao, Ali Nisu o tome javno govorili. Tebe zapalo u kriznom vremenu po SRBSTVO, da olajavas i prizivas “pusto tursko”.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here