И Хрвати крећу у протесте због поскупљења горива!

Поделите:

“Не знамо зашто се диже цијена горива, с обзиром на то да је цијена барела нафте пала и константно имамо некакву одгоду у односу на свјетска тржишта. Намети, односно порез на порез, су преко 140 посто у гориву и вријеме је да се то почне смањивати’, поручили су Влади из Иницијативе која је организирала просвјед на прометницама за 15. липња.

Иницијатива “Стоп расту цијена горива” најавила је у четвртак заустављање промета у Хрватској у петак, 15. липња, од 17 до 17,10 сати, како би указала на неоправдано високу цијену горива.

“Наша иницијатива је да 15. липња од 17 до 17.10 сати имамо спонтано окупљање грађана и да угасимо аутомобиле на већим прометницама у граду како бисмо Влади указали на прекомјерне тражбине и намете за гориво”, казао је на конференцији за новинаре пред Банским дворима покретач иницијативе “Стоп расту цијена горива” Ведран Франц.

Пред Владу су, каже, дошли како би указали на чињеницу да имамо најскупље гориво у Еуропи и регији, и заложили се за смањење намета. Франц истиче да је иницијатива “Стоп расту цијена горива” у истоименој Фацебоок групи у три дана скупила 47.000 чланова.

Дамир Kристијан Рогин рекао је да се до сада у разним градовима јавило око 2000 људи који ће угасити моторе на битним прометницама, раскрижјима и фреквентним мјестима.

“Одлучили смо се за 17 сати као почетак градског ‘русх-хоура’ и мислим да би се ту стварно могло виђети колико значи када се прометнице зауставе на десет минута. Ово је само опомена и начин да покажемо да се може нешто направити”, казао је Рогин.

“Не знамо зашто се диже цијена горива, с обзиром на то да је цијена барела нафте пала и константно имамо некакву одгоду у односу на свјетска тржишта. Намети, односно порез на порез, су преко 140 посто у гориву и вријеме је да се то почне смањивати”, каже Рогин.

Нет.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here