И Сарајево спрема црну листу Срба?

Поделите:

“Вечерње новости” пишу у данашњем издању да после Црне Горе “И Сарајево спрема црну листу Срба” којима ће бити забрањен улазак у Босну и Херцеговину, и да би на њој могли да се “нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари”.

“Министар безбедности БиХ Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије којима ће бити забрањен улаз у БиХ”, пише лист и наводи да би на њој, између осталих, могли да се нађу и српски министар одбране Александар Вулин, лидер радикала Војислав Шешељ, главни уредник ТВ “Хепи”Миломир Марић и председника покрета “Заветници” Стефан Стаменковски.

Дневник подсећа да је Мектић недавно потврдио да “постоји регистар особа које су протеране или им је, на одређени период, забрањен улазак у БиХ, и да је у њему око 2.000 људи”, али да је одбио да то назове “црном листом”, јер “БиХ није САД да прави црне листе”.

“Новости” наводе и да је Мектић наводно “близак представницима америчке администрације у амбасади САД у Сарајеву”, а био је довођен и “у везу са афером прислушкивања председника Републике Српске Милорада Додика, преко веза са њим, и српског шефа државе Александра Вучића”.

Танјуг, Вечерње новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here