Игор Јурић покреће нову иницијативу

Поделите:

Игор Јурић, председник Фондације Тијана Јурић, најавио да ће покренути иницијативу да сва убијена деца, због које је уведен доживотни затвор, добију обележје.

“Желим да на том обележју буду уклесана имена све те деце, да их се сетимо када прођемо поред тога и размислимо да ли смо, као друштво и грађани, довољно урадили за заштиту најмлађих”, рекао је за “Блиц” Игор Јурић, отац убијене Тијане Јурић.

“Блиц” подсећа да је Јурић прешао трновит пут од покретања до усвајања иницијативе за увођење доживотног затвора, а како је рекао, највише га је погодило то што су неки људи вређали њега и његову породицу.

“Они су, зато што им је то одговарало, покушали да ми уруше кредибилитет, да понизе мене и моју породицу, е то ме је највише заболело. Упркос свему томе, нисам помишљао да одустанем”, каже Јурић.

Он је навео и да је неколико пута себи рекао после страдања Тијане, да жели да њена смрт добије неки смисао и да му је то био циљ када је покренуо акцију, циљ да Тијана не буде статистички број.

“Било ми је страшно што смо се деце која су страдала сећали само када се деси неко ново убиство или годишњица”, рекао је Јурић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here