Игоре Јурићу, зашто ћутиш о политичару педофилу? Време је да реагује и тужилаштво

Поделите:

Оснивач Фондације “Тијана Јурић” месецима одбија да открије име човека за којег тврди да оргија са децом. Зато би надлежни органи требало да покрену истрагу

Игор Јурић, оснивач Фондације “Тијана Јурић”, која носи име по његовој убијеној ћерки, и даље не открива који то “познати политичар сексуално искоришћава децу”. Јурић је ову тврдњу изнео пре неколико месеци, али до дан-данас није открио о коме је реч.

Kурир зато пита Јурића зашто упорно ћути о својим сазнањима, као и зашто о томе није обавестио полицију ни тужилаштво. Будући да Јурић о томе није обавестио надлежне, можда је време да реагује тужилаштво и покрене истрагу о Јурићевим наводима.

Јурић је 9. марта, подсетимо, гостујући у ТВ емисији, говорио “да има педофила на утицајним положајима у Србији, који оргијају са децом, а међу њима је један озбиљан политичар, који је познат на националном нивоу”. Од тада, међутим, није изнео више података иако је био дужан да о оваквим сазнањима обавести и надлежне.

Овим поводом данас је реаговао и министар полиције Небојша Стефановић. Он је рекао да се поводом информација које је Јурић последњих месеци пласирао у јавности створило превише непотребних контроверзи.

Kако Стефановић истиче, није битно да ли је починилац познати политичар, као што тврди Јурић, јер пред законом сви су исти. – За починиоца таквог дела, био он политичар или не, богат и утицајан или не, не сме да буде било каквих повластица, сакривања, попуштања или другачијег третмана у сваком кривичном делу. Пошто је у јавности више пута поменуо ово дело, а није рекао на кога мисли, није предочио доказе и није званично о томе обавестио тужилаштво или полицију, очекивао сам да Јурић намерава о томе да обавести макар јавност – рекао је он и додао:

– Очекујем, да када то вец Јурић није сам урадио, надлежно тужилаштво без одлагања позове господина Јурића да пружи све информације о могућем учиниоцу овог тешког кривичног дела, за које тврди да је извршено, пре свега зато што је то нормално, исправно, законито и у најбољем интересу могуће жртве, истине и правде. Уверен сам да Јурић схвата колико је важно да се у оваквим ситуацијама брзо реагује.

Kако каже министар, Јурићево оглашавање у вези ових навода прелази у сферу медијског препуцавања. – Пошто се ни то није догодило, са жаљењем примећујем да овај случај, уколико га уопште има, све више улази у сферу медијског препуцавања у којем не видим ништа добро ни за могућу жртву, нити видим остваривање тешке санкције за могућег починиоца – изјавио је Стефановић.

Kурир.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here