Игрец: Суринам – (нова) ноћна мора “грађанске” Србије

Поделите:

Откако нас је (оправдано) обрадовала вест да је Суринам повукао признање једнострано проглашене независности тзв. Косова не престају медијски напади на ову малу, али храбру јужноамеричку државу.

Храбру јер је имала смелости да се одупре западној политици диктата и уцена, смелости да одбаци један наметнути сепаратистички наратив у међународним односима, смелости да исправи неправду према српском народу и повуче нелегитимну одлуку о признању косовске парадржаве.

Како би делегитимизовали ову одлуку прозападни медији у Србији међу којима предњачи либерално-анархистички Радио Слободна Европа одмах су напали Суринам са образложењем да повлачењем признања сече грану на којој и сам седи – наиме и ова некадашња холандска колонија стекла је независност отцепљењем па је сада тобоже лицемерно да “косовском народу” ускраћује исто право.

Лажна пропаганда је Слободној Европи увек била преча од истине. Тако је и овога пута. Није Суринам, господо “слободни европејци” ни у чему ускратио право некаквог косовског народа на самоопредељење јер нити постоји “народ Косова” нити такав непостојећи народ има право на самоопредељење.

За разлику од албанске мањине на Косову и Метохији народ Суринама је своју независност прогласио у контексту деколонизације 1975. године, а опште је познато да је међународно право народима под колонијалном влашћу експлицитно признало право на самоопредељење и сопствену државу.

Тако да је, на велику жалост другосрбијанаца, Суринам и овога пута, повлачењем признања тзв. Косова, обновио свој међународни легитимитет и потврдио приврженост поштовању суверенитета Србије и Повеље УН.

 

Мр Данијел Игрец

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here