IGUMAN MANASTIRA RUKUMIJA SIMEON: 21. vek je opasno vreme (VIDEO)

Podelite:

Iguman Simeon

– Stradamo jer smo pravoslavci, naši borci stradaše za Hrista od Albanaca, ustaške kame i Musimana kaže otac Simeon.

– 21. vek je opasno vreme – ističe iguman Simeon.

Manastir Rukumija je zadužbina Svetog kralja Milutina iz  1300. godine. Car Lazar je u manastir Rukumija doveo sinajske monahe. Nakon Kosovskog Boja upali su Mađari ali Sinajiti na čelu sa Martirijem Rukumiskim su odbili taj napad.

Otac Simeon kaže da je nekad vera bila jača da su ljudi su poštovali liturgije i post i da su bolnice bile prazne, da je duševnih bolesnika bilo mnogo manje, a da su danas bolnice pune. Otac Simeon naglašava da je veoma loše što se poroci reklamiraju i ono što nam se danas servira preko medija.

On naglašava da individualna borba protiv toga je ključ koji rešava taj problem. Za ateiste kaže da majmun služi ljudima za zabavu, i da čovek nije nastao od majmuna već od Boga.

Otac Simeon takođe kaže da mu nije jasno zabavljanje mladih, i da kao pravoslavci gešimo, mladi muškarci treba da traže da se žene a ne devojke za bludničenje jer je to greh kao i abortusi koje kako, kaže otac Simeon, su veliki greh koji su danas zahvatili naše društvo.

Objašnjava da izlečenje društva leži u povratku veri pravoslavnoj, postu i molitvi.

Podelite:

5 Komentari

 1. Ja ovde sad moram da se umesam…….prastajte oce Simeone,…….ako se kaze nekada je bilo vise vere, manje dusevnih bolesti…….to moze da razjasni mnoge stvari na ovome sajtu. Jel u Titovo vreme bilo vise vere (ili Slobino)……ili u vreme Monarhije……ako je u Titovo vreme bilo vise vreme i manje dusevnih bolesnika….evo predajem se, zuta majica ide Lunetu……..no ako je u Kraljevo vreme vise vere bilo…..onda Lune treba da odjebe sa ovog sajta i da ne siri djavolsku propagandu

 2. Sramota je zalaziti u najsvetija mesta i iskoristavati Igumane i Duhovnike za vase prljave Udbaske poslove. Nemoral je Srbiji donela komunisticka vlast. Ne bih se bas igro da manipuliste duhovnike da Bozje ime koriste za vase nakaradne rusko-udbaske ciljeve a njegovo ime sa tim nema ama bas nista zajednicko.

  • Da li ti mislis da je Iguman Simeon umesan ili zaveden u neke takve poslove/???
   Da je njega neko izmanipulisao?
   Ako to mislis, Bog neka te osvesti , ptosto ti bilo!
   Jesi li ikada bio na njegovoj liturgiji?
   Jesi li uzivo video to blazenstvo koje oko sebe siri, pa toplina koju oseca svaki vernik u razgovoru sa njim, JA idem i osecam se kao dete, kada se vracam kuci!
   Sluzba Bozija Igumana Simeona, je prava na crkveno-slovenskom jeziku, kakvu je ja od svoje 7.godine pamtim, pa do zavrsetka srednje skole, dok sam mogla da idem u seosku crkvu, koja je bila identicna njegovoj sluzbi Bozijoj, a meni bliska, jer mi je razumljiva. Melem za dusu!
   Amin Boze daj da se svi koji skenuse sa pravog puta u novotarije, sto pre pokaju i vrate na staro, pre tzv. sabora na Kritu! Tada je sve krenulo gde ne treba!
   (u Vojvodini koja je bila pod Madjarima se nikada nije koristila rec liturgija, vec -Sluzba Bozija, oduvek), za liturgiju sam cula prvi put kad dodjoh u BGD.

 3. sve je to tako danas došlo vreme nema poštovanja boga svetinja i td samo se treba moliti gospodu majci božijoj i svetiteljima božijim ugodnicima,

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here