Има нека тајна веза…

Поделите:

ИМА НЕКА
ТАЈНА ВЕЗА

Црквени суд Епархије захумско-херцеговачкеје дана 06.04.2009. године због наводног „клеветничког деловања у писаним и електонским медијима и блаћења црквених великодостојника, свештенства и народа“, изопштио из црквене заједнице председника невладине организације „Покрет за Требиње“ Николу Секуловића и члана „Савета за борбу против криминала и корупције“ Блажу Стевовића из Требиња. Да се радило о монтираном процесу којим се желео зауставити јавни рад и критика негативности у друштву наведених лица, говори и куриозитет да је Осумњичени био и тужилац и судија, те да је наведена одлука Црквеног суда Епархије захумско-херцеговачке поништена од стране Његове Светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Павла.

+

ИЗ ПРВЕ РУКЕ

… лик је велики мајстор свога посла, прво је купио новинаре, а они почели славоспјеве о младом владици. Своје интервјуе у београдској штампи уредно плаћао, донацијом новини.
Упознао Додика и везао се за њега. Додик није могао да узме Требиње па је укључио Владику да ради за странку.
Долазак Дучића из Америке и добротвора изградња Херцеговачке Грачанице винуло је Владику у политику иако није имао значајнијег учешћа у изградњи. То му је омогућило свечано отварање Храма и полагање костију Дучића у цркву Грачаницу.
Присуствовао је предсједник Тадић, премијер Коштуница који није дозволио да Додик сједне до њега па је сједио до мене на крају првог реда. Било је још 20 политичара и 50 привредника, десетак истакнутих спортиста, Бодирога, Даниловић, Грбић… За вријеме свечаног ручка Владика је само скупљао визит карте и упознавао се.
Креће пријатељство са Верано Моторсом, Бајом и Милијом, којима ће у кризи 2008. ту Грачаницу и Дучића ставити под хипотеку. Затим Бодирога који ће покренути школу кошарке, Грбићи школу одбојке. Следеће године правимо донаторско вече за обнову средњовековног манастира Житомислић ког су Хрвати минирали.
Због братства ови који су га срушили дошли у већем броју да дају донације на челу са муфтијом и градоначелником Мостара, премијером Федерације БиХ, премијер РС Додик и предсједник Тадић, градоначелник Загреба, градоначелник Београда и многи пословни људи Херцеговине да се одуже завичају, из Лондона, Јужноафричке Републике, САД, Србије, Црне Горе, Хрватске… Ту владика упозна значајне хрватске пословне људе којима ће пар година касније продати црквене локације по Мостару за изградњу тржних центара, хотела, зграда итд. Ту ће успоставити везе са католичким главешинама БиХ, које ће му доћи главе. Након подизања манастира Житомислић правимо донаторско вече у Житомислићу за Саборну цркву у Мостару. Закупили смо авион Београд-Мостар и тако допутовали. Било је много бизнисмена западне Херцеговине, источне, из Београда око 100 пословних људи и десетак из свијета са свим БиХ политичарима.
Владика је са пола њих већ развио бизнис, доминирао скупом, проповедао братство-јединство и тада је био на врхунцу моћи. Упустио се у све чаролије живота, владао Требињем, додјељивао грађевинско земљиште умјесто градоначелника, правио талове, дилове све до пада…

Извор: ФБ профил Срђан Крунић

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here