„Имамо епидемију људи који тврде да су били у ТАЈНИМ службама“

Поделите:

Kада је серија „Државни службеник“ почела да се емитује, њен сценариста Димитрије Војнов рекао је да ће серија почети тек када се огласи бивши ДБ-овац Божа Спасић.

Димитрије Војнов сада у интервјуу за недељник Експрес каже да му је „увек било забавно појављивање естрадних дебеоваца као што је Божа Спасић и оних који препричавају ствари које би требало да су тајне, а онда упадају у невоље пошто им се отворе старе потернице које су имали“.

– То је код нас постала епидемија тих људи који су били у службама или тврде да су били па онда долазе и препричавају све то у јавности. Одмах ме је забавило што се он огласио, јер увек присутан тај безбедносно-забављачки спој. Ти људи који причају о пустоловинама из старих времена и убацују разне информације и дезинформације и то је публици врло интересантно. Зато што се ми овде не бавимо препричавањем усташа које Божа Спасић стално врти, него имамо једну савремену причу. Мени је то са Божом била једна шала коју сам рекао и он се наравно огласио после прве епизоде – испричао је он.

– Серија је фикција, али је базирана на стварности и околностима које су стварне и људи препознају алузије у оквирима онога што смо и хтели. Оно што смо хтели јесте да буде читљиво и да буде директна корелација, људи то препознају и тиме сам задовољан. Нема погрешне перцепције. Било је у неким медијима претеривања и тврдњи да је лик ког игра Жарко Лаушевић инспирисан Јовицом Станишићем што нема никакве везе. Али, све то доприноси интересовању и мени је драго када га људи имају, па чак и кад је оно мало погрешно – каже сценариста серије Државни службеник.

Србија данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here