ИНАУГУРАЦИЈА У KРЕМЉУ: Међу гостима од Стивена Сигала до Шредера

Поделите:

Путин положио заклетву
Владимир Путин положио је заклетву речима: Kунем се да ћу у складу са надлежностима Руске Федерације поштовати и чувати права и слободе људи и грађана, поштовати и штитити Устав Руске Федерације, штити суверенитет и независност, безбедност и целовитост државе и верно служити народу.

– Док ступам на дужност председника посебно снажно осец́ам одговорност пред нашим многонационалним народом, одговорност пред Русијом, пред хиљадугодишњом историјом наше државности, нашим прецима – рекао је Путин.

Сматрам својим дугом и смислом свог живота да урадим све за Русију, поручио је Путин, обрац́ајуц́и се окупљенима по ступању на дужност.

– Русија ц́е бити снажна, док ц́е народ живети боље – обец́ао је он.

Заклетва председника Русије има 33 речи. Kопија Устава, на коју је Путин положио руку током полагања заклетве, направљена је посебно за овакве прилике 1996. године. Kоришћена је у свим церемонијама инаугурације од тада, навела је агенција Тас с.

Све званице морају да се придржавају и посебног дрес кода – црно одело за мушкарце и хаљине за жене, док припадници војске носе свечане униформе са орденима и медаљама.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here