INAUGURACIJA U KREMLJU: Među gostima od Stivena Sigala do Šredera

Podelite:

Putin položio zakletvu
Vladimir Putin položio je zakletvu rečima: Kunem se da ću u skladu sa nadležnostima Ruske Federacije poštovati i čuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štiti suverenitet i nezavisnost, bezbednost i celovitost države i verno služiti narodu.

– Dok stupam na dužnost predsednika posebno snažno osećam odgovornost pred našim mnogonacionalnim narodom, odgovornost pred Rusijom, pred hiljadugodišnjom istorijom naše državnosti, našim precima – rekao je Putin.

Smatram svojim dugom i smislom svog života da uradim sve za Rusiju, poručio je Putin, obraćajući se okupljenima po stupanju na dužnost.

– Rusija će biti snažna, dok će narod živeti bolje – obećao je on.

Zakletva predsednika Rusije ima 33 reči. Kopija Ustava, na koju je Putin položio ruku tokom polaganja zakletve, napravljena je posebno za ovakve prilike 1996. godine. Korišćena je u svim ceremonijama inauguracije od tada, navela je agencija Tas s.

Sve zvanice moraju da se pridržavaju i posebnog dres koda – crno odelo za muškarce i haljine za žene, dok pripadnici vojske nose svečane uniforme sa ordenima i medaljama.

Blic

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here